Stans största hotellsatsning har slagit upp portarna
Text: Redaktionen
250 rum, många med havsutsikt, takpool, barer, restauranger, spa och gym är något av allt man kan njuta av på Helsingborgs största hotell som öppnade den 12 februari.
Projektet startade 2016 när populära Ångfärjestationen flyttades 75 meter närmare kajkanten, vilket möjliggjorde utveckling av ny bebyggelse och nya offentliga platser. Och det blev det. Bostäder, en stor kongressanläggning och framförallt hotellet Clarion SeaU som, utan tvekan, redan nu är ett landmärke för staden som tänker i nya banor.
Vi är många som gått hamnpromenaden från Gröningen till kvarteret SeaU och undrat och längtat efter att se det slutliga bygget stå helt klart. Den dagen har nu kommit.
I kvarteret SeaU har byggherren satsat på hållbar utveckling på flera plan; en arkitektoniskt tilltalande stadsmiljö för såväl invånare som besökare, hållbara material för att minska miljöbelastningen och främja hälsa och välbefinnande, centralt belägna bostäder samt nya jobb och tillväxt i regionen.
Vad kan vi då förvänta oss av hotellet som är tänkt att bli en pulserande mötesplats?
Clarion Hotel Sea U blir med sina 250 hotellrum Helsingborgs största hotell och enda kongressanläggning. På taket finns en uppvärmd outdoor dipping pool med havsutsikt och serveringstillstånd.
På en luftig yta med panoramautsikt och bar ligger Living Room där man kan man slå sig ner i stora soffgrupper, designmöbler och barbord. En plats för AW, ett möte, för att umgås med vänner eller för att arbeta.
Själva konferensen är uppdelad på tre våningar med 20 ljusa konferensrum och den senaste tekniken. Kongressen med plats för 1250 är själva hjärtat av byggnaden.
I AMA Nikkei Restaurant & Rooftop Bar (som vi i tidigare nummer skrivit om) är maten inspirerad av Nikkeiköket – smakkombinationer mellan japansk och peruansk mat. AMA Restaurant ligger på entreplanet.
– Maten är inspirerad av Nikkeiköket, det vill säga unika smakkombinationerna mellan japansk och peruansk mat. Vi kommer servera mellanrätter på färsk fisk och skaldjur med ingredienser som lime, majs och aji peppar kombinerat med grillat kött och en stor variation av potatis, som är en prisad rätt i Peru. Vi kommer fokusera på lokala råvaror, där hållbart fiske blir av största vikt, säger Rickard Olsson, kökschef på Clarion Sea U.
AMA Rooftop Bar ligger på hotellets åttonde våning. Här kommer det att serveras hantverkscocktails med snacks från AMA restaurant, lunch och brunch. Solnedgången över sundet kan där ses från första parkett.
Som grädde på moset kommer hotellet att arrangera konserter under året. Bland andra är Smith & Thell och Jakob Hellman inbokade. Nu väntar vi bara in att pandemin försvinner så hotellet får leva upp till en sjudande mötesplats för många. Till dess får vi ta del av alla Corona anpassade hotellvistelser, måltider, yogapass och dyligt som nu erbjuds.
Vi kan redan nu säga att det lovar gott. Inte bara hotellets alla bekvämligheter utan hela kvarteret SeaU som utgör en fantastisk del utav staden. Ett fint och välkommet tillskott i en expansiv och progressiv stad.