Två tävlingar avgörs i Helsingborg
I höst kommer Helsingborg att vara värdstad för två nationella tävlingar inom offentlig gastronomi och hållbar matproduktion: White Guide Junior och Senior samt Årets bonde.
White Guide Junior och Senior samt Årets bonde är två olika tävlingar som alla syftar till att främja en hållbar matproduktion och lyfta betydelsen av måltiden som helhetsupplevelse. I White Guide Junior och Senior tävlar över 300 skolor och äldreboenden varje år om att laga de bästa och mest hållbara offentliga måltiderna i Sverige. Årets Bonde är en tävling som syftar till att bidra till en ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige.
– Under de första åtta åren har prisutdelning ägt rum i Stockholm, Göteborg och Malmö. Att nu välja Helsingborg som värdstad för prisutdelningen känns både naturligt och logiskt – det här är en framåtlutad region med en levande, dynamisk livsmedelsproduktion säger Pär Bergkvist, initiativtagare till tävlingarna.