Upplev en unik restaurang i Helsingborg – med ett internationellt kök i en avslappnad miljö
Text: Christel Molin
Foto: Pressbild
Människors möteskultur och resande har börjat finna nya mönster och transformeras.
Nelly’s Food Etc får nu än mer axla rollen som en trygg upplevelse samtidigt som restaurangen ger möjlighet till en gastronomisk upplevelse veckans alla dagar. Du känner kökets puls och kockarnas passion genom det öppna köket i en mycket avslappnad och mysig restaurangmiljö.
2021 spås dessutom bli året då frukostintresset exploderar som ett säkert sätt att träffas. Daniel Andersson har designat en á la carte meny för frukosten på hotellet med ledorden ”extra allt”. På menyn finner man ägg benedict, amerikanska pannkakor, smoothie bowls, avokadosmörgås och belgiska våfflor. Allt tillagat direkt av den egna frukostkocken.
THE|BAR är en bar av internationell klass och den kopplas ihop med restaurangen genom närvaron i matsalen, utnämnd som bästa bar i Helsingborg 2020.
-Det ska vara en upplevelse att komma hit och avnjuta mat och cocktails serverade med kreativitet och kärlek. Konceptet är mat utifrån olika delar av världen med råvaror från Sverige. Denna sommar kommer en spännande popup i restaurangen att hålla koll på, ett liknande koncept som förra året med cocktails, naturligtvis anpassat efter rådande Corona restriktioner, säger Daniel Andersson.
Restaurangen är känd för sina årstidsbetonade menyer, som är baserade på lokalt producerade ingredienser. Det öppna köket är grunden till en livlig restaurang som serverar klassiska internationella rätter, utsökt fisk från Öresund, en fantastisk frukostbuffé och à la carte-frukost på morgonen samt snacks på kvällen. Man har också utvecklat en interaktiv minibar och definitionen roomservice har fått en ny innebörd. Konceptet innebär att hotellgäster enkelt beställer upp en valfri barbricka från roomservice menyn och därefter koordineras man till instruktionsvideos där Hans Bihl skapar de olika drinkarna tillsammans med gästen, helt interaktivt.
Restaurangen är döpt efter Helsingborgsprofilen Nelly Krook, filantrop, musa och globetrotter på 1800-talet. Menyn har inspirerats av hennes alla resor världen över. Nelly var en kvinna före sin tid, precis som restaurangen med sin personliga service, moderna design och härliga matupplevelser. De är väl värda ett besök nu under våren.