A Little Party flyttar in till Radisson Blu
Att Helsingborg är Sveriges krogtätaste stad är ingen nyhet. Den vackra staden vid sundet är dessutom även denna sommar vald till Sveriges hetaste resmål. Som om detta inte vore nog… Nu ska världskända A Little Party – the world’s largest selection of Champagne, slå sina påsar ihop med Radisson Blu Metropol!
När Magnus Fritzell, mannen bakom Svensk Champagneimport, år 2015 öppnade A Little Party i hemstaden Halmstad, kunde han väl aldrig tro att den några år senare skulle bli omtalad som den Champagnebar i världen som säljer flest antal sorter (över 300 stycken) Champagner på glas. Efter många förfrågningar att även expandera konceptet internationellt har han nu valt att etablera bar nummer två i Helsingborg. Eller som Magnus själv säger: ”Själva upplevelsen av att kunna dricka ett glas Gosset 1963 bygger ju på att jag eller min handplockade personal kan förmedla känslan bakom Champagnen – därför blev det Helsingborg”. Magnus fortsätter:
– Utöver att vi har över 300 olika sorters champagner på glas, har jag det senaste halvåret dammsugit alla auktioner på rariteter inom kategorin ”gäster som tar privatjet för att få prova”. Bland annat kan jag locka hit dem med en Moët Chandon från 1911, som mig veterligen är den äldsta drickbara Champagne som går att få tag i.
Den bakomliggande tanken är att allt ska vara lättåtkomligt och professionellt med en stor portion personlighet. Att A Little Party – the world’s largest selection of Champagne finns på ett hotell är bara ett plus, då det är en inramning som bidrar med både en internationell vibe och exklusiv touch. Både tillresta foodisar, hotellgäster och helsingborgare lär bli varse att detta är mer än det perfekta instagramstället – hela konceptet blir en magisk upplevelse.
– Vi ska erbjuda våra gäster dagliga happenings. Den stående ”Champagneflighten”, med tre välfyllda glas och den lilla smakförhöjande charkbrickan för 445 kronor, må vara poppis, men jag vill även gärna slå ett slag för att bara slinka in och ta ett enda (men noga utvalt…) glas. Vi ska också satsa på provningar och återkommande producentbesök. Mest av allt: Nu fullkomligt längtar vi till öppningen den 10 juni, avslutar Magnus.
Restaurangytan på Radisson Blu utökas med 30% i samband med öppningen. General Manager Michael Lundin utvecklar:
– Redan förra året, i samband med att pop-up baren på Radisson Blu Metropol ”Cocktails and Champagne by Hans Bihl” vann pris för bästa bar i Helsingborg, så började jag titta på hur vi kunde ta nästa steg. Magnus lärde jag känna i samband med att internationella gäster hade unika önskemål om champagneupplevelser. När vi tillsammans kom på ett sätt att förvandla den befintliga lobbyn och receptionen till en unik upplevelse var det lätt att ringa vår inredare Madeleine och sätta igång med skisserna. Vår befintliga restaurang Nelly’s samt A little Party – the world´s largest selection of Champagne har två tydligt olika identiteter. Jag tycker att ett internationellt förstaklasshotell skall innehålla fler möjligheter för gästerna.