Helsingborgssonen Sebastian Gibrand representerar Sverige i Bocuse d’Or
Foto: Viktor Fremling för Gastronomi Sverige AB
Under försommaren presenterades årets råvaror och regler inför finalen i Bocuse d’Or, världens mest prestigefyllda tävling för kockar. Årets upplaga, som är framflyttad på grund av pandemin, går av stapeln den 26-27 september och avgörs enligt tradition i Lyon. På menyn står fjäderbladsbog med tre vegetariska garnityr samt en trerätters take-away baserad på tomat.
Helsingborgssonen Sebastian Gibrand, Sveriges representant i Bocuse d’Or, har de senaste två åren satsat allt för att kamma hem den efterlängtade svenska guldmedaljen. Under hela sommaren har det svenska laget tränat för fullt på Stockholmsmässan och den 26 september kliver de in i tävlingsköket i Lyon.
-Det är väldigt intressanta, helt nya typer av tävlingsrätter som gäller för årets världsfinal. Vi har satt vår meny och lägger all tid på förfining av smaker och upplagningar på tid. Vi är ett otroligt samspelt team och redo för världsfinal, säger Sebastian Gibrand.
Team Sweden tog en bronsmedalj i den europeiska uttagningen till Bocuse d’Or förra året och säkrade då en plats till världsfinalen. Planen för årets VM är att ta guld och därmed slå senaste försöket 2019 då Sverige vann silver. Totalt har 24 nationer kvalat in till världsfinalen i Lyon.