Restaurangtorget på Väla byggs om och utökas
I februari är planen att Välas nya Restaurangtorg ska stå färdigt. Utöver en allmän uppfräschning av ytorna utökas det nya Restaurangtorget med en våning och de nio befintliga restaurangerna kompletteras med ytterligare en enhet. Fokus i förvandlingen ligger på hållbarhet, där återanvändning och klimatssmarta lösningar är centrala ledord.
– Vi tog tidigt ett beslut om att göra den här ombyggnaden så hållbar och resurseffektiv som det bara är möjligt, och det inkluderar både själva byggprocessen och därefter den löpande driften av Restaurangtorget, berättar Fredrik Arvidsson, teknisk chef på Välas centrumledning.
– Det känns extra roligt att även kunna utöka och bredda utbudet på Restaurangtorget på ett mer hållbart sätt, säger Niklas Blonér, centrumchef på Väla.
Restaurangtorget är en av de mest välbesökta ytorna på hela Väla, vilket medför stora slitage på både möbler och ytskikt. Det vanliga i en ombyggnad av det här slaget hade varit att byta ut alla möbler och ytskikt, men Väla har istället valt att återanvända och renovera så långt det varit möjligt.