Salthallarna öppnar i april
I april öppnar kreatörerna Alex Sehltedt, Christian Backe och Nebo Pavicevic
Salthallarna i Magasin 36 lokaler i Höganäs.
Bland de gamla brännugnarna, i vad som en gång var Höganäs Saltglaserats hemvist, slår de upp en vild och kreativ samling restauranger, ett shoppingbageri och ett konditori.
Deras målbild är att skapa en självklar matdestination och ett perfekt utflyktsmål. Allt under samma tak, öppet från morgon till kväll.
Det som kommer att rymmas i lokalerna är:
Izakayan: ett enkelt pop-in. Tufft, lite hipstrigt och pulserande Neu-asian. Maten ska vara snabbt enkel och smaka riktigt mycket. Två-tre rätter per person. Ett glas naturvin på tapp eller en fin-öl.
Konditoriet: Lekfull, modern och inspirerande konditori-boutique och bageri. Här fikar du, tar ett frukostmöte, shoppar något fint från hyllorna, tar något lätt att äta och köper med dig något sött eller nybakat bröd från bageriet.
Salthallen: Open fire & Social Dining. Många rätter på bordet, med fokus på enkelhet och bra råvaror, där pizzan är mer än bara en huvudrätt.
Grillade skaldjur, det goda gröna, pizza, en eldad fin köttbit, chark, lite ost, cruditéer och en röra att doppa i.
Judith: Undangömt längst inne i hjärtat av byggnaden ligger vårt Chefs Table. En övergiven brännugn med enbart plats för 16 personer. Utvalda kvällar planerar de influgna gästspel, omakase, utbildningar och privata tillställningar här inne.
Mierdan: Gatumat på riktigt. En gigantisk pop up eldstad utomhus. Kött i bröd och en sås.