Sverige fyra i Bocuse d’Or
Svenska fatpresentationen – Team Sweden i bakgrunden, Bocuse d’Or 2023. Foto: Nicolas Reynaud
Jimmi Eriksson kom på en hedrande fjärde plats i världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or, som avgjordes i Lyon på måndagskvällen. Det svenska teamet var synkade och väl förberedda och presenterade med bravur, dock räckte det inte hela vägen till pallplats i den hårda konkurrensen. Tävlingsrätterna bestod av en trerättersmeny baserad på pumpa samt huvudnumret med råvarorna marulk, pilgrimsmussla och blåmusslor som svenska teamet presenterade på ett spektakulärt silverfat i design av Sara Gibrand. Sveriges fat utmärkte sig ordentligt och prisades som tävlingens bästa fatpresentation.
Guldstatyetten gick till Danmark, silvret till Norge och bronset till Ungern.
Bocuse d’Or är världens mest prestigefyllda tävling för kockar och grundades 1987 av franska mästerkocken Paul Bocuse. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Bocuse d’Or Sweden som i sin tur ägs av Restaurangakademien AB.