Backhaus öppnar i Oceanhamnen
Den lokala aktören Backhaus Bageri & Café satsar i city och etablerar ännu en verksamhet i Helsingborg. Det nya caféet i Oceanhamnen öppnar i juni och kommer ha ett utökat utbud med en liten á la carte-meny och fullständiga rättigheter, utöver deras vanliga utbud av bakverk och bröd.
Backhaus Bageri & Café är ett familjeägt företag som startades 2012. De belönades med utmärkelsen Årets Café 2023 på City Awards tidigare i vår och har blivit ett populärt café hos helsingborgarna som uppskattar deras nybakade bröd och bakverk. Allt tillverkas från grunden i stenhällsugnar i bageriet. När de nu öppnar på Henckels torg 4 i Oceanhamnen kommer de ha ett något annorlunda koncept.
– Backhaus Oceanhamnen kommer inte enbart fokusera på bakverk och bröd utan har en utökad meny med några à la carte-rätter. Anledningen till detta är att en av delägarna i vår nya verksamhet, Anette Borg Wiling, som även driver AnJo Wine & Dine på Bruksgatan, adderar sin erfarenhet och kunskap, säger delägare Heintz van der Schaaf.