Libitum Social Dining
Öresundslinjen har nu öppnat, på den danska elfärjan Tycho Brahe, som under hösten genomgick en genomgripande uppgradering, en helt ny restaurang inredd i nordisk stil. Färjan har seglat utan egentlig restaurang sedan 2008 – men nu satsar Öresundslinjen på att det danska restaurangkonceptet återigen ska locka in gästerna i de nyinredda lokalerna med den bästa utsikten över Öresund.
‘Libitum Social Dining’ erbjuder en mängd rätter inom modern, nordisk gastronomi och fortsätter enligt Öresundslinjens mål att välja matvaror med verklig omsorg. De lokala råvarorna i restaurangen är noga utvalda enligt hållbarhetsprinciper och bland annat erbjuds enbart ASC/MSC-märkt fisk. Den medvetne gästerna kan alltid hålla ett öga på hur stort CO2-avtryck deras måltid skapar via små skyltar bredvid maträtterna. Samtidigt har restaurangens kockar stort fokus på att anpassa uppläggningen för att undvika matsvinn. Om man är många kan man välja sharingfat att dela vid bordet, men man kan givetvis också plocka ihop sin egen tallrik.
-Vi har saknat att ha en restaurang på vårt danska fartyg, som vi har på svenska Aurora. Vi lever av och på det smala sundet mellan våra två länder och vi ser fram emot förhoppningsvis många gäster. Tanken är att ‘Libitum’ ska bli en ny mötesplats på vattnet för danskar och svenskar, samtidigt som vi är glada att kunna skapa många nya arbetstillfällen i regionen, säger Molslinjens CEO Kristian Durhuus.