De ska lyfta restaurangen på Dunkers
Kristoffer Sköld, Isabell Seger och Felix Paradis blir nya krögare på Dunkers kulturhus. Foto: Emil Malmborg
Felix Paradis, Isabell Seger och Kristoffer Sköld blir nya krögare på Dunkers kulturhus. Den restaurang som öppnar i december, efter en ombyggnad, kommer att vara mer tillgänglig och ha en tydlig hållbarhetsprofil.
– Att skapa en destination där mat möter kultur är en stor och fantastisk möjlighet, säger en glad Felix Paradis som just fått besked om tilldelningsbeslutet.
Restaurangen är en viktig del i den pågående förändringen av Dunkers kulturhus. Kulturhuset ska nästa år hysa både konsthall, museum och kulturskola, tre självständiga verksamheter med spets och kvalitet. Restaurangen ska spegla kulturhusets profil och ambitioner.
– Restaurangen är den sista pusselbiten för att göra kulturhuset till en helhet. I samarbete med oerhört kunniga krögare vågar vi satsa på renovering av restaurangen. Så blir vi det självklara besöksmålet för Helsingborgarna och tillresta, säger Fredrik Öjbro, verksamhetschef på Helsingborgs konsthall och Dunkers scener.
Kulturhusets restaurang ska passa besökare med både liten och stor plånbok, den ska kunna samspela med det som händer i kulturhuset och ska vara ett konkret exempel på stadens hållbarhetsarbete – det har varit viktiga krav i kulturförvaltningens upphandling av en ny restauratör.
Svaret på det blir ett nordiskt bistrocafé. Felix Paradis, Isabell Seger och Kristoffer Sköld bygger sitt koncept på närproducerade råvaror, minskat matspill och en hållbar personalpolitik. De kommer också att erbjuda lunch för gymnasieungdomar.
– För oss är det viktigt att kunna erbjuda något för alla, och att samtidigt väcka ett intresse för lokalt producerad mat. Vi odlar själva och vi strävar efter att bygga samarbeten med många olika lokala producenter, säger Isabell Seger.
För Felix Paradis, Isabell Seger och Kristoffer Sköld som redan driver flera välrenommerade restauranger i Helsingborg, blir kulturhusets restaurang en efterlängtad möjlighet att låta maten samspela med kulturupplevelser.
– Vi vill att vår meny ska vara en förlängning av kulturupplevelsen. Visar konsthallen en spansk konstnär, så kanske vi serverar nordiska tapas i bistron. Det är också otroligt spännande för oss att få vara en del av en nystart för Dunkers kulturhus, säger Kristoffer Sköld.