KIGO – en föränderlig uppstickare
Text: Christel Molin
Foto: Alex Sehlstedt
När Kigo öppnade sin restaurang i Helsingborg 2019 hade rätterna namn som Chase the devil, Hustle och Bla Bla Bla. Men det här är långtifrån en restaurang som är bla, bla, bla. Bakom den sparsmakade och elegant inredda restaurangen ligger Alex Sehlstedt som tidigare drev Ling Long i Stockholm. Kigo betyder årstidsangivelse på japanska och således ändras matkonceptet efter årstid – maten är i skrivande stund inspirerad av smaker från Portugal, Marocko och Iran med svenska råvaror som bas.
Det är finstämda smaker och genomtänkt, lekfullt och snyggt presenterat, en meny full av roliga rätter. Den skräddarsydda musiken på hög volym blir en del i den tänkta helheten. Nu under hösten har också deras frukostar kommit tillbaka och här kan man börja dagen på bästa vis mellan klockan 8-11 måndag till fredag.
Kanske la någon också märke till den röda dörr som dök upp under senvåren på Kungsgatan runt hörnan från ingången till restaurangen? Det var de kreativa ägarna som öppnade La Boulangerie i våras och Helsingborg fick Norra Hamnens minsta lilla brödbutik. När sommaren närmade sig sitt slut och besökarna till brödbutiken blev färre, bytte lokalen istället skepnad till Sveriges minsta restaurang för fyra personer och till den alldeles egna vinbaren. Kigo passar både dem som vill fira något, matnördar och grannstammisarna.
-Hit kommer man till detta mysiga krypin för att avnjuta goda viner, lyssna på musik och uppleva allt som en vanlig vinbar inte är. Vi gillar att göra saker omständliga på ett bra sätt och ge oväntade upplevelser åt våra gäster, säger Alex Sehlstedt.
Brödbutiken då? Den kommer förmodligen tillbaka till våren. Annars händer det garanterat något annat spännande bakom den röda dörren på Kungsgatan 11. Kigo är en föränderlig, spännande upplevelse att besöka hela året.